Woonwagenstandplaatsen

De samenwerkende gemeenten van de regio Hart van Brabant (waaronder Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk) hebben vanaf 1 januari 2024 één centraal inschrijfpunt voor standplaatszoekenden: Woning in Zicht. Inschrijven voor een woonwagenstandplaats kan dan alleen nog via Woning in Zicht. Ook worden de woonwagenstandplaatsen in de regio alleen via Woning in Zicht geadverteerd. In alle gemeenten gelden dezelfde regels voor toewijzing van een woonwagenstandplaats.

Toewijzen van een woonwagenstandplaats in de regio Hart van Brabant?

Een woonwagenstandplaats wordt toegewezen aan de standplaatszoekende met de meeste punten. Je ontvangt o.a. punten op basis van het aantal maanden dat je ingeschreven staat bij Woning In Zicht, familiebanden op de locatie, de gemeente waar je nu woont en als er een standplaats vrij komt als jij gaat verhuizen. Stond je al eerder ingeschreven voor een woonwagenstandplaats in de regio en heb je je gegevens laten overzetten naar Woning in Zicht? Dan telt die eerdere periode ook mee bij het bepalen van het puntenaantal. 

Heb je nog niet eerder ingeschreven gestaan voor een standplaats? Klik dan onder aan de  pagina op de knop: Meld je aan voor interesse in een woonwagenstandplaats. 

Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie.
Youtube thumbnail
Zoekprofiel aanmaken

Wil je er zeker van zijn dat je op tijd reageert op een vrijgekomen woonwagenstandplaats? Maak dan een zoekprofiel aan. Vink bij woningtype in ieder geval ‘woonwagen/standplaats’ aan. Hier lees je hoe je een zoekprofiel invult. Wordt er een woonwagenstandplaats geadverteerd die passend is qua inkomen bij jouw huishoudgrootte en voldoet aan je wensen ontvang je per e-mail een tipbericht. 

Reageren op een woonwagenstandplaats advertentie

Alle woningzoekenden die ingeschreven staan bij Woning in Zicht mogen reageren op de advertenties. De corporatie die de advertentie heeft gemaakt, stuurt een nieuw formulier waarin je aantoont wat je binding is met deze specifieke locatie bijv. of er familiebanden zijn en of je al in de regio woont.  Als er meer mensen reageren op de advertentie wordt de volgorde bepaald wie van de kandidaten de meeste punten heeft. En wie dus de woonwagenstandplaats als eerste aangeboden krijgt.

Meld je aan voor interesse in een woonwagenstandplaats

Inschrijving Woning in Zicht

Jaarlijks verleng je je inschrijving bij Woning in Zicht (€8,- per jaar). Met je inschrijving kun je zowel op de woonwagenstandplaatsen reageren als op de overige advertenties die online komen.