Woningruil

Wat is woningruil?‎

Huur jij momenteel een zelfstandige woning van Casade, Leystromen, TBV Wonen, Tiwos of WonenBreburg (Tilburg) én zoek je een andere woning? In dat geval kun jij jouw huidige woning aanmelden voor woningruil. Op deze manier kun jij met een andere huurder van één van de 5 corporaties van woning ruilen. 

Hoe gaat woningruil precies in zijn werk? 

Je woning aanmelden voor woningruil gaat eenvoudig, maar voordat je het online Woningruil advertentieformulier invult, is het belangrijk dat je weet hoe woningruil precies in zijn werk gaat. Op deze manier weet je wat ervan jou verwacht wordt én wat jij kunt verwachten. 

Stap 1: Jouw huidige huurwoning

Huur jij momenteel een zelfstandige woning van Casade, Leystromen, TBV Wonen, Tiwos of WonenBreburg (Tilburg)? 

  • Ja: in dat geval kun jij je woning aanmelden voor woningruil.
  • Nee: in dat geval kun je je woning helaas niet aanmelden voor woningruil. 

Stap 2: Met wie kun je ruilen? 

  • Je kunt alleen ruilen met iemand die een zelfstandige woning huurt van één van de bovenstaande 5 corporaties. Wil je ruilen met iemand van een andere corporatie, neem dan contact op met je eigen corporatie. Zij helpen je verder. 
  • Je kunt niet ruilen met iemand die inwoont bij een huurder. 
  • Je kunt je woning niet ruilen voor een leegstaande woning. Na de ruil mag geen woning leeg blijven staan. 
  • Je komt alleen voor woningruil in aanmerking als de huurprijs van de ruilwoning past bij je inkomen. Je kunt dit nakijken in de huurinkomenstabel.

Stap 3: Jouw inschrijving bij Woning in Zicht

Om jezelf aan te melden voor woningruil moet je eerst ingeschreven staan bij Woning in Zicht. 

  • Heb je al een inschrijving? Dan kun je door naar stap 4. 
  • Heb je nog geen inschrijving bij Woning in Zicht? Dan kun je jezelf inschrijven op onze website via deze link

Stap 4: Er gelden ook spelregels

De corporaties hebben ieder hun eigen beleidsregels die bij woningruil worden toegepast. Dit zijn de criteria die voor alle corporaties gelden

Stap 5: Meld je woning aan via het online Woningruil advertentieformulier

Wanneer je stap 1 tot en met 4 hebt doorgenomen, kun je aan de slag met het invullen van het online Woningruil advertentieformulier. 

Klik hier om het online Woningruil advertentieformulier in te vullen. 

Stap 6: Corporatie controleert je Woningruil advertentieformulier

Er kunnen specifieke redenen zijn waarom je niet in aanmerking komt voor woningruil. Je eigen verhurende corporatie informeert je hier zo snel mogelijk over. Wanneer je niets hoort, wordt na goedkeuring de aanvraag doorgestuurd naar ons, Woning in Zicht. 

Stap 7: Woning in Zicht plaatst jouw advertentie op de website van Woning in Zicht

Vanaf het moment dat je woningruil advertentie op de website staat, kunnen mensen contact met je gaan opnemen. Maar ook jij kunt actief op zoek in het woningruilaanbod om te zien of je een interessante ruilwoning ziet die passend is. 

Je advertentie staat 6 maanden op de website. 

Stap 8: Heb je iemand gevonden om mee te ruilen? 

Wanneer je een geschikte ruilpartner hebt gevonden voor jouw woning, dan vul je dit formulier 'Verzoek tot woningruil' in

 

Veelgestelde vragen over woningruil?

Onderstaand vind je de woningen die op dit moment voor ruil worden aangeboden. De woningen staan op volgorde van plaatsing op onze website; de woningen die er het laatst zijn bijgekomen staan bovenaan.

Wis alles
Afbeelding

Kapelmeesterlaan 565 Tilburg

Beschrijving: Appartement met lift in de wijk Noord Stokhasselt, in Tilburg. 3 slaapkamers. Nettohuur €619,01, servicekosten: €167,45, brutohuur €786,46 *

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen. Als dit niet past, kom je niet in aanmerking voor deze woning. 

Graag ruilen met: Eengezinswoning in Tilburg, met 3-4 slaapkamers. Huurprijs t/m € 678,66.

Afbeelding

Goirkestraat 91a Tilburg

Beschrijving: Appartement met lift in de wijk 't Goirke, in Tilburg. 2 slaapkamers. Nettohuur €532,90, servicekosten: €42,40, brutohuur €575,30*

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen. Als dit niet past, dan kom je niet in aanmerking voor deze woning. 

Graag ruilen met: Appartement met lift of eengezinswoning in de wijk Jeruzalem of Piushaven, in Tilburg, met 2-3 slaapkamers. Huurprijs t/m € 633,25.

Afbeelding

Sint Pieterspark 45 Tilburg

Beschrijving: appartement met lift in de wijk Oud Noord met 2 slaapkamers. Nettohuur € 737,14, Brutohuur € 765,09, Servicekosten € 27,95. *

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen. Als dit niet past, kom je niet in aanmerking voor deze woning. 

Graag ruilen met: eengezinswoning in Tilburg Oud Noord, Zuid, of Reeshof met 3 of 4 slaapkamers. Huurprijs:  € 752,34 en hoger.

Afbeelding

Het Fort 37 Waalwijk

Beschrijving: appartement met lift in de wijk Landgoed Driessen, in Waalwijk. 2 slaapkamers. Nettohuur: €619,01, servicekosten: €32,80, brutohuur: €651,81. Parkeerplaats is verplicht, kosten hiervoor bedragen €31,30*.

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen. Als dit niet past, kom je niet in aanmerking voor deze woning.

Graag ruilen met: eengezinswoning in Waalwijk, Sprang-Capelle of Kaatsheuvel. 3 slaapkamers. Huurprijs: €678,67 t/m €752,33.

Afbeelding

Sweelincklaan 616 Tilburg

Beschrijving: appartement in de wijk Noord Quirijnstok. 3 slaapkamers. Nettohuur: €607,46, servicekosten: €52,20, brutohuur: €659,66*.

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen. Als dit niet past, kom je niet in aanmerking voor deze woning.

Graag ruilen met: appartement met lift of appartement zonder lift in de wijk Centrum, Noord of Oud-Noord in Tilburg. 1 of 2 slaapkamers. Huurprijs: t/m €633,25.

Afbeelding

Trompstraat 28 Tilburg

Beschrijving van de huidige woning:  

Soort woning: Appartement met lift
Plaats:  Tilburg
Wijk: Oud Zuid

Aantal slaapkamers:  2
Kale huurprijs: € 678,66
Servicekosten: € 50,92
Totale huurprijs: € 729,58* 
Bijzonderheden: Appartement ligt op de begane grond, heeft een tuintje, een eigen parkeerplaats en een eigen voordeur.

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen.  
Als dit niet past, kom je niet in aanmerking voor deze woning. 

Afbeelding

Noordstraat 114 Waalwijk

Beschrijving: appartement zonder lift in de wijk Besoyen in Waalwijk. 2 slaapkamers. Nettohuur: €619,01, servicekosten: €27,80, brutohuur: €646,81*.

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen. Als dit niet past, kom je niet in aanmerking voor deze woning.

Graag ruilen met: eengezinswoning in Tilburg. 2-4 slaapkamers. Huurprijs: t/m €633,25.

Afbeelding

Hertog van Brabantweg 16 Loon op Zand

Beschrijving: eengezinswoning in Loon op Zand. 2 slaapkamers. Nettohuur:€619,01, servicekosten: €5,30, brutohuur: €624,31*.

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen. Als dit niet past, kom je niet in aanmerking voor deze woning.

Graag ruilen met: eengezinswoning in Tilburg, Waalwijk en omstreken. 3 slaapkamers. Huurprijs: t/m €633,25.

Afbeelding

Rentmeesterlaan 42 Tilburg

Beschrijving: appartement met lift in de wijk oud Noord. 2 slaapkamers. Nettohuur: €701,06, servicekosten: €33,08, brutohuur: €734,14*.

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen. Als dit niet past, kom je niet in aanmerking voor deze woning.

Graag ruilen met: eengezinswoning in de wijk Reeshof, Centrum en Oud-Noord in Tilburg. 2 slaapkamers. Huurprijs: t/m €633.25.

Afbeelding

Warmondstraat 36 Tilburg

Beschrijving van de huidige woning:  

Soort woning: Appartement met lift 
Plaats:  Tilburg
Wijk:  Reeshof

Aantal slaapkamers:  1
Kale huurprijs: € 546,56
Servicekosten: € 22,93
Totale huurprijs: € 569,49*  
Bijzonderheden: Appartement met lift op 1e verdieping. 

Onder de servicekosten vallen: Rioolonderhoud, glasfondsverzekering, elektra gemeenschappelijk, schoonmaak algemene ruimten en water.  

Let op: check hier of de nettohuur past bij jouw inkomen.  
Als dit niet past, kom je niet in...