Tiwos

Tiwos zorgt voor een vertrouwd thuisgevoel

Tiwos staat voor Tilburgse Woonstichting. Dat is een bewuste keuze omdat het bij Tiwos gaat om het wonen en niet om een woning alleen. Tiwos vindt het belangrijk dat je je thuis voelt in je woning maar ook in de buurt. De medewerkers van Tiwos kennen de buurten en bewoners. Niet op afstand, maar van dichtbij. Ontdek hoe ze dat doen.

Aanwezig in de buurt

Tiwos heeft een ruim aanbod eengezinswoningen en appartementen in Tilburg en Berkel-Enschot. Totaal gaat het om zo'n 8.000 woningen. De medewerkers van Tiwos zijn veel aanwezig in de buurt, bieden een luisterend oor, denken met bewoners mee en staan altijd klaar voor het beantwoorden van vragen. 

“We blinken uit in ons aanbod eengezinswoningen en onze aanwezigheid in de buurten.” - Judith van Enckevort, Tiwos

Niemand is een nummertje

Van oudsher draait alles bij Tiwos om de bewoner. Ondersteunen en helpen zit in de aard van de medewerkers. Zij beschikken over een signalerende functie: wanneer ze vermoeden dat er eventueel (financiële) problemen spelen, dan trekken ze aan de bel. Ze gaan vroeg het gesprek aan met een bewoner om moeilijkheden te voorkomen of waar mogelijk problemen op te lossen in samenwerking met maatschappelijke partners in de stad. 

Wanneer de situatie daarom vraagt, levert Tiwos maatwerk. Onze medewerkers volgen dus niet klakkeloos het systeem, maar ze kijken verder dan de regels als hun ‘onderbuik’ het gevoel geeft dat iets niet helemaal klopt of er iets anders nodig is.

Wat is uniek?

- Medewerkers zijn alert en schakelen zo nodig passende zorg in voor de huurder. 
- Een belangrijk uitgangspunt: de huurder moet zich zowel thuis voelen in de woning als in de buurt. 
- Tiwos levert maatwerk als de situatie daarom vraagt. 
- Huurders kunnen rekenen op veel persoonlijk contact en (financieel) advies. 
- Tiwos biedt zonnepanelen aan om de energiekosten te verlagen.

Zo ziet een traject eruit

Stap 1: Jij zorgt ervoor dat jouw profiel vooraf helemaal up to date is en alle juiste documenten actueel zijn. Is het al langer geleden dat je hebt ingelogd? Zorg er dan eerst voor dat je je gegevens update. 

Stap 2: Jij reageert via Woning in Zicht op een beschikbare woning die voldoet aan jouw voorkeuren en wensen. 

Stap 3: Als je in aanmerking komt voor de woning, word je uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Afhankelijk van de woning is dit een individuele of groepsbezichtiging. Als je samen reageert dan word je ook beiden bij de bezichtiging verwacht.

Stap 4: Na de bezichtiging worden jouw gegevens gecheckt. Zorg dus dat je gegevens up to date zijn! In sommige gevallen volgt een persoonlijk gesprek.  

Stap 5: Gelukt! Het enige dat je nu nog te doen staat: het huurcontract tekenen. Daarna is het officieel jouw nieuwe huurwoning en kun jij je eigen thuis ervan gaan maken.
 

Zo schrijf je je in bij Woning in Zicht

Jij zoekt een sociale huurwoning in Midden-Brabant. Dan start je zoektocht naar jouw nieuwe stek bij Woning in Zicht. Wij verzamelen het aanbod van vijf woningcorporaties en bieden jou de kans om te reageren. 

Via de website kun je je inschrijven. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans op een woning. Via Woning in Zicht zie je advertenties van huurwoningen van vijf woningcorporaties voorbijkomen. Als je interesse hebt in een woning kun je reageren. Je ziet vervolgens meteen op welke voorlopige plek je staat.

Ontdek het woningaanbod bij Woning in Zicht

Bekijk het aanbod