TBV Wonen

TBV Wonen: de woningcorporatie die met je meedenkt

TBV Wonen begon klein en groeide in de loop der jaren uit naar een bedrijf met ongeveer 100 werknemers. Niet alleen in Tilburg verhuurt de corporatie woningen, maar ook in omliggende dorpen Udenhout, Helvoirt, Berkel-Enschot, Biezenmortel en Haaren. Het aanbod gaat van eengezinswoningen tot etagewoningen. Ontdek meer over TBV Wonen. 

Altijd het kleine karakter gehouden

Het zorgzame karakter van TBV Wonen vind je overal in de organisatie terug. Zo creëerden zij bijvoorbeeld complexen waar zogenoemde ‘gangmakers’ wonen. Dit zijn bewoners die een prettige leefgemeenschap op één hebben staan. Zij leveren hun bijdrage aan het complex door bijvoorbeeld de tuin te onderhouden of bijeenkomsten te organiseren. Ook is er bij TBV Wonen speciale aandacht voor bewoners met een zorgvraag.

“Ruim honderd jaar geleden waren wij dé woningcorporatie voor arbeiders in de Tilburgse textielfabrieken. Wij vonden voor iedereen een plekje. En doen dat nog altijd, maar inmiddels voor een veel groter publiek.” - Ati Biemans, TBV Wonen

Maatwerk advies

TBV Wonen helpt je met de financiële kant van een woning huren. Heb jij iets op het oog? Dan adviseert de woningcorporatie bijvoorbeeld over de mogelijkheid om ondersteuning te ontvangen vanuit de gemeente. Eventuele betaalproblemen merkt TBV Wonen snel op, zodat ze vroegtijdig hulp kunnen bieden. De woningcorporatie heeft altijd een passende oplossing. Ook dat past bij het zorgzame karakter van TBV Wonen.

Wat is uniek?

- TBV Wonen heeft een eigen onderhoudsteam met vakmensen. Zij lossen problemen snel op, zoals een storing in het complex. 
- Er is speciale aandacht voor mensen met een zorgbehoefte. Zo hebben zij woningen in zorgcomplexen beschikbaar voor ouderen of mensen met een handicap.
- Maatwerk is de norm: voor iedere huurder hebben ze een persoonlijke aanpak. 
- Huurders kunnen rekenen op veel persoonlijk contact en (financieel) advies. 
- Een complexbeheerder houdt een oogje in het zeil en werkt samen met bewoners voor een fijne leefomgeving. 
- In bepaalde complexen kun je als huurder zonnepanelen met korting aanvragen.

Zo ziet een traject eruit

Stap 1: Jij reageert op een woning via Woning in Zicht die voldoet aan jouw wensen. 

Stap 2: Wanneer de woning van TBV Wonen is, bespreek je tijdens een woonadviesgesprek de mogelijkheden. Ook komt in het gesprek ter sprake of je al ingeschreven staat voor een huurwoning. En zo niet, dan krijg je daar hulp bij. 

Stap 3: Er is een bezichtiging voor de woning. Soms gebeurt dit in een groep. Andere keren is het een individuele bezichtiging. Dit is afhankelijk van de woning, de huurder en de kandidaat. 

Stap 4: Na de bezichtiging volgt een persoonlijk gesprek op kantoor. Hierin krijg je ook een woonlastenadvies. TBV Wonen rekent uit welke kosten je kunt verwachten. Niet alleen van de woning, maar ook alle bijkomende kosten, zoals gas, water en elektra. 

Stap 5: Alle seinen staan op groen: je krijgt de woning. Tijdens de oplevering van je nieuwe woning teken je, in het huis of bij TBV Wonen op het kantoor, het huurcontract. Vanaf nu ben jij officieel de bewoner

Zo schrijf je je in bij Woning in Zicht

Jij zoekt een sociale huurwoning in Midden-Brabant. Dan start je zoektocht naar jouw nieuwe stek bij Woning in Zicht. Wij verzamelen het aanbod van vijf woningcorporaties en bieden jou de kans om te reageren. 

Via de website kun je je inschrijven. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans op een woning. Via Woning in Zicht zie je advertenties van huurwoningen van vijf woningcorporaties voorbijkomen. Als je interesse hebt in een woning kun je reageren. Je ziet vervolgens meteen op welke voorlopige plek je staat.

Ontdek het woningaanbod bij Woning in Zicht

Bekijk het aanbod