Nieuws

Laatste nieuws

WonenBreburg start met pilot Doorstromen

30-06-2020

Woon je in één van de huurwoningen van corporatie WonenBreburg, maar wil je graag verhuizen? Naar een grotere of juist kleinere woning, naar een ander wijk of naar een woning met een tuin? Met de pilot ‘Doorstromen’ wil WonenBreburg meer mensen een woning bieden die past bij hun levensfase of woonwensen.

Op een slimme manier sneller zorgen dat de huurders komen te wonen in een woning die bij hun levensfase past. Dat is wat corporatie WonenBreburg wil bereiken met de proef Doorstromen. Zo groeit het woongeluk terwijl het woningaanbod voor nieuwe huurders hetzelfde blijft. Daarom start WonenBreburg 30 juni met een proef om deze ‘doorstroming’ te stimuleren.

Wat betekent Doorstromen?

Doorstromen betekent dat een deel van de woningen van WonenBreburg die vrij komen, beschikbaar komen voor huurders die al geruime tijd aaneengesloten in een woning van WonenBreburg wonen. Hiermee willen zij bereiken dat er meer doorstroom in de huurmarkt komt, terwijl instroom behouden blijft.

Je kunt denken aan het verdelen van de stoelen tijdens een feestje. Stel er is 1 stoel te veel. En er komt iemand nieuw binnen. De al aanwezigen gaan eerst even verzitten en daarna gaat de nieuwkomer op de stoel zitten die dan vrij is. Zo blijft het feestje draaien en heeft iedereen een leuke avond.

Wil je meer weten over deze pilot? 

Heb je vragen over de pilot Doorstroom? Wil je weten of en hoe jij ervoor in aanmerking komt? Of ben je benieuwd hoe deze pilot werkt? WonenBreburg heeft alle informatie en spelregels voor jou op een rijtje gezet. 

Laatste nieuws

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties

Volg ons op social media

Volg ons op facebook of via instagram. We delen er wekelijks interessante weetjes en tipberichten over beschikbaar aanbod en woningruilaanbod.