Nieuws

Laatste nieuws

Welke modellen zijn er en hoe werkt het reageren?

14-01-2019

Op onze website plaatsen de corporaties op verschillende manieren hun woningen. De corporaties bepalen zelf in welk model ze een woning plaatsen. Ze proberen hier steeds meer in af te wisselen, zodat je als woningzoekende binnen de diverse modellen passend aanbod vindt. Welke manieren zijn er en hoe kun je reageren? Lees snel verder!

Allereerst staan er woningen op die verhuurd worden op basis van inschrijfduur of loting. Het systeem selecteert bij inschrijfduur de kandidaat met de langste inschrijfduur en bij loting selecteert het systeem geheel willekeurig een kandidaat uit de lijst met reacties. In beide gevallen heb je 3,5 dag de tijd om op een advertentie voor een woning te reageren.

Sinds kort bieden corporaties ook woningen aan via snelle reageerder. Hierbij is het wel van belang om op de dag dat de woning online komt, om 19.00 uur te reageren. Wanneer je een zoekprofiel aanmaakt, hoef je dus alleen op die dagen te kijken dat er voor jou een geschikte woning online komt. De computer loot tussen de kandidaten die in de eerste 15 minuten op de woning hebben gereageerd. Als binnen die 15 minuten geen passende kandidaat heeft gereageerd, vervolgt het systeem met de kandidaten die na 15 minuten hebben gereageerd. Dit gebeurt op volgorde van reactie.

Tot slot gebruiken de woningcorporaties voor vrije sectorwoningen het eerste reageerdermodel. Het systeem selecteert dan de eerste persoon die reageert.

Laatste nieuws

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties

Volg ons op social media

Volg ons op facebook of via instagram. We delen er wekelijks interessante weetjes en tipberichten over beschikbaar aanbod en woningruilaanbod.