Nieuws

Laatste nieuws

Waarschuwing phishing mail of sms

29-01-2021

Heb jij een sms of e-mail ontvangen van WoningNet waarin staat dat je verlengingskosten moet betalen?

Sinds eind september worden er uit naam van WoningNet phishing e-mails en sms'jes gestuurd. Hierin staat dat je verlengingskosten moet betalen. Deze berichten worden niet door ons, en ook niet door WoningNet verstuurd!

Woning in Zicht werkt niet met WoningNet. Toch ontvangen sommige van woningenzoekenden die bij Woning in Zicht staan ingeschreven, een mail (of SMS) met het logo van Woningnet. In dat bericht staat dat je de verlengingskosten van je inschrijving bij WONINGNET moet betalen, en dat je kunt verlengen via Ideal. Er zit een link bij waarmee betaald kan worden.

Deze mails en SMS'jes hebben niets te maken met Woning in Zicht. Het is phishing mail waarmee ze proberen u te verleiden tot het betalen van een bedrag. 

Wij adviseren je dringend om niet op de link te klikken en de afzender te blokkeren. De afzender is onbekend en deze partij wil op deze manier toegang krijgen tot je bankrekening.

Heb je toch op de link geklikt?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met je bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij je om aangifte te doen bij de politie. Op de website van de Fraudehelpdesk lees je welke stappen je nog meer kunt ondernemen. 

Er is geen sprake van een lek of hack vanuit ons systeem. Het betreft een landelijke ontwikkeling, zie ook dit bericht van het programma Opgelicht van de Avrotros.

 

Laatste nieuws

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties

Volg ons op social media

Volg ons op facebook of via instagram. We delen er wekelijks interessante weetjes en tipberichten over beschikbaar aanbod en woningruilaanbod.