Nieuws

Laatste nieuws

Veelgestelde vragen over woningruil

09-01-2020

Wat zijn de regels?
De woningruil op deze website kan plaatsvinden tussen huurders van woningcorporaties Casade, Leystromen, TBV Wonen, Tiwos en WonenBreburg. Je hoeft niet van dezelfde corporatie een woning te huren. De corporaties hebben ieder hun eigen beleidsregels die bij woningruil worden toegepast. Denk aan: woninggrootte en huishoudgrootte, eventuele administratiekosten en inspectie van de woning door de opzichter. De woningruil dient aan de regels van de corporaties te voldoen, om te kunnen worden goedgekeurd.

Moet ik staan ingeschreven bij Woning in Zicht voor woningruil?
Ja, je moet ingeschreven staan bij Woning in Zicht. 

Maakt het uit hoe lang ik ingeschreven sta?
Nee, inschrijfduur speelt geen rol bij woningruil.

Wat gebeurt er met mijn inschrijfduur als ik van woning ruil?
De inschrijfduur bij Woning in Zicht komt te vervallen als je van woning ruilt.

Hoe vind ik een ruilpartner?
Jouw woning komt als advertentie op onze website te staan en je kunt zelf zoeken tussen de andere advertenties. Als je een geschikte woning ziet, kun je op de knop Contact opnemen klikken en zo af gaan stemmen met de andere huurder.

Hoe lang blijft mijn advertentie online staan?
De advertentie blijft maximaal een half jaar online staan.

Kan ik ook ruilen met een huurder van dezelfde corporatie?
Ja, dat kan. Je kunt ruilen met een huurder van dezelfde corporatie of met een huurder van 1 van de 5 corporaties uit Midden-Brabant.

Kan ik ruilen met een huurder van een andere corporatie of een particuliere verhuurder?
Dit is niet mogelijk via de website van Woning in Zicht. Deze is bedoeld voor de huurders van de 5 aangesloten corporaties.

Blijft de huurprijs van de woning gelijk?
Bij elke nieuwe verhuring, ook woningruil, kijkt de corporatie of de huurprijs nog steeds past bij haar huidige beleid en de staat van de woning. Bij woningen waar dit niet het geval is, wordt de huurprijs bij de ruiling aangepast. Dit betekent dat je niet blindelings kunt afgaan op de huur die jij en je ruilpartner op dit moment betalen.

Gaat het om de kale huurprijs of all-in?
De huurprijs die op de website staat is de huurprijs die ná de woningruil betaald gaat worden.

Ik ben meer gaan verdienen waardoor mijn huurgrens is veranderd. Kom ik dan in aanmerking voor woningruil?
Jazeker, jouw huidige verzamelinkomen en dus huurprijsklasse geldt. In welke huurprijsklasse je mag huren vind je hier.

Bijvoorbeeld: je bent een één persoonshuishouden en huurt op dit moment een woning met een huurprijs onder de € 633,25. Jouw verzamelinkomen is gedurende de jaren veranderd en momenteel bedraagt je verzamelinkomen € 29.000,- . Dan mag je volgens de huurinkomenstabel een woning huren met een huurprijs vanaf € 633,26 tot en met € 763,47. Je kunt in dit geval van woning ruilen met iemand die in deze huurprijsklasse huurt, en zelf goedkoper moet gaan wonen omdat zijn of haar inkomen gedaald is.

Er staat een woning leeg, kan ik daarmee ruilen?
Je kunt alleen ruilen met iemand die een zelfstandige woning huurt. Je kunt niet ruilen met iemand die inwoont bij een huurder. Je kunt je woning niet ruilen voor een leegstaande woning. Na de ruil mag geen woning leeg blijven staan. 

Ik heb geen huis, maar zoek wel een huis. Kan ik dan van woning ruilen?
Woningruil is alleen mogelijk als je jouw woning ruilt tegen de woning van de ander.

Ik huur van een particulier. Kan ik dan van woning ruilen?
Via onze website kan dat niet. Woningruil via Woning in Zicht is tussen huurders van Casade,  Leystromen, Tiwos, TBV Wonen en WonenBreburg.

Hoe kan ik een advertentie van woningruil aanpassen als ik hem al verstuurd heb?
Je kunt zelf geen advertentie aanpassen. Je kunt een e-mail met aanvullende informatie en of foto's naar infowoninginzichtnl sturen. Dan sturen wij jouw verzoek door naar de corporatie.

Wordt het voor mensen die willen gaan huren zo moeilijker om aan een woning te komen die anders mogelijk was vrijgekomen?
Woningruil bestond al! Er werd ook al gebruik van gemaakt, zie ook ons jaarverslag van 2018. We hebben het nu makkelijker gemaakt om te ruilen onderling tussen de 5 corporaties en het wordt via 1 platform aangeboden. Woningruil is op onze website daarmee een nieuwe mogelijkheid naast de reguliere advertenties. Dit zijn niet de woningen waarvan de huren zijn opgezegd of de nieuwbouwwoningen. Huurders met een verhuiswens kunnen met elkaar van woning ruilen en als zij op deze manier verhuizen verloopt dit dus los van de reguliere advertenties op de website.

Laatste nieuws

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties

Volg ons op social media

Volg ons op facebook of via instagram. We delen er wekelijks interessante weetjes en tipberichten over beschikbaar aanbod en woningruilaanbod.