Nieuws

Laatste nieuws

Nieuw: TBV Wonen start met doorstroming (HuisHoppen)

04-05-2021

Woont u in één van de huurwoningen van corporatie TBV Wonen, maar wilt u graag verhuizen? Naar een grotere of juist kleinere woning, naar een ander wijk of naar een woning met een tuin? Met de pilot ‘HuisHoppen’ wil TBV Wonen meer mensen een woning bieden die past bij hun levensfase of woonwensen.

Andere levensfase, andere woning 

Is uw woning te groot geworden? Of juist te klein? Woont u liever gelijkvloers of in de buurt van voorzieningen als winkels en zorgverleners? Kortom: bent u toe aan een andere woning, dan is doorstroming (HuisHoppen) misschien iets voor u als u momenteel een woning huurt van corporatie TBV Wonen. We leggen u graag uit wat het is, voor wie en waarom TBV Wonen ermee gestart is. 

Waarom HuisHoppen? 

Als de situatie van huurders verandert, veranderen de woonwensen vaak mee. Met HuisHoppen wil corporatie TBV Wonen het doorstromers op de woningmarkt, HuisHoppers, makkelijker maken om een woning te vinden die beter aansluit bij hun nieuwe situatie. De vrijgekomen woning kunnen zij dan verhuren aan een nieuwe huurder. Iedereen een woning die past bij zijn of haar situatie, dat is waar zij graag naartoe willen.

HuisHoppen met Jannie

Als voorbeeld hebben we Jannie. Ze is in haar leven een paar keer verhuisd als de gezinssituatie daarom vroeg. Nu ze de 70 gepasseerd is, de kinderen het huis uit zijn en ze niet meer zo goed ter been is, ruilt ze haar gezinswoning in voor een appartement in de nabijheid van vrienden, familie en de fysiotherapeut. Jannie is het gezicht van HuisHoppen. U zult haar de komende tijd tegenkomen op onze website en in de social media waar we stapsgewijs HuisHoppen meer bekendheid gaan geven.

Is HuisHoppen iets voor u? 

Om te kunnen HuisHoppen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Wat die voorwaarden zijn en hoe u kunt reageren, leest u hier. Houd ook het bewonersblad In de Buurt en de Facebook-pagina van TBV Wonen in de gaten. Daar vindt u binnenkort meer informatie.

Laatste nieuws

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties

Volg ons op social media

Volg ons op facebook of via instagram. We delen er wekelijks interessante weetjes en tipberichten over beschikbaar aanbod en woningruilaanbod.