Nieuws

Laatste nieuws

Heb je een vraag over het toevoegen van de juiste inkomensverklaring aan je inschrijving? Lees verder!

03-12-2019

Om te kunnen blijven reageren op woningen, is de Inkomensverklaring 2018 verplicht.

1. Hoe moet ik inloggen? 

Je logt in met jouw gebruikersnaam en je wachtwoord. Jouw gebruikersnaam is meestal je inschrijfnummer. Tenzij je zelf een nieuwe gebruikersnaam hebt ingesteld. 

2. Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten. 

Je kunt je gebruikersnaam opvragen op www.woninginzicht.nl door rechtsboven in het scherm op 'Inloggen' te klikken. Je kiest vervolgens voor 'Gebruikersnaam vergeten?'. 

3. Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Als jij je wachtwoord vergeten bent, kun je met je gebruikersnaam een nieuw wachtwoord opvragen op www.woninginzicht.nl door rechtsboven in het scherm op 'Inloggen' te klikken. Vervolgens klik je op 'wachtwoord vergeten'. Je krijgt vervolgens een e-mail toegestuurd met daarin een link. Als je daarop klikt kun je een nieuw wachtwoord invullen. 

Let op: als je jouw gegevens of een nieuw wachtwoord opvraagt, dan wordt dit gestuurd naar het e-mailadres dat op je inschrijving bekend is. 

4. Hoe kan ik een nieuwe inkomensverklaring opvragen? 

Je kunt de inkomensverklaring zowel digitaal als telefonisch opvragen. Via Mijn Belastingdienst kan je de inkomensverklaring direct downloaden. Ga naar mijn.belastingdienst.nl/mbd-pmb/ en log in met je DigiD. Kies vervolgens voor Inkomensbelasting – Belastingjaar 2018 - Mijn inkomsten en kies tenslotte voor: Inkomensverklaring downloaden als PDF.

Als er onder ‘Mijn inkomsten’ een geel uitroepteken staat, is het niet mogelijk om de inkomensverklaring digitaal op te vragen. Je kan de inkomensverklaring dan telefonisch opvragen via 0800-0543 (gratis). Binnen vijf werkdagen krijg je de inkomensverklaring thuis gestuurd.

5. Hoe voeg ik de inkomensverklaring van 2018 toe aan mijn inschrijving?

Voordat je kunt reageren op woningen dien je een inkomensverklaring toe te voegen aan je inschrijving. Zowel van jezelf als van je eventuele medeaanvrager. Dit is verplicht.

Je kunt de inkomensverklaring(en) toevoegen aan je inschrijving via ‘Mijn documenten’ en ‘Verplichte inkomensformulier(en)’. Als dat niet lukt, kan je de inkomensverklaring ook mailen naar infowoninginzichtnl. Dan voegen wij de verklaring toe aan je inschrijving.

Zo voeg je zelf op een makkelijke manier de inkomensverklaring toe aan je inschrijving:

·         Log in op www.woninginzicht.nl met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

·         Dan kom je op Mijn overzicht.

·         Daar kies je voor het tabblad ‘Mijn documenten’.

·        Daar zie je 3 blauwe balken staan. Bij de ‘Verplichte inkomensformulier(en)’ dien je jouw inkomensverklaring van de belastingdienst te uploaden. Bij de ‘Overige inkomensformulieren’ hoef je in principe niets toe te voegen, mits jouw inkomen sterk is gewijzigd. 

6. Hoe bereken je zelf je verzamelinkomen?

Je kunt zelf je verzamelinkomen uitrekenen. Wij hebben een handige website voor je waar je dit kunt doen: https://toeslagen.org/verzamelinkomen-berekenen/

Is het nog onduidelijk hoe je je verzamelinkomen moet berekenen, dan raden we je aan contact op te nemen met een van onze deelnemende corporaties. 

7. Ik had in 2018 geen inkomen. Moet ik dan toch een verklaring toevoegen?

Ook als je in het afgelopen jaar geen inkomen had, vraag je de Inkomensverklaring op en voeg je deze toe aan de inschrijving.

8. Wat gebeurt er als ik niets doe?

Het toevoegen van de juiste inkomensverklaring aan je inschrijving is noodzakelijk om te kunnen blijven reageren op woningen. Zorg dus dat de inkomensverklaring van 2018 aan je inschrijving is toegevoegd. De inkomensverklaring van 2017 wordt binnenkort van je inschrijving verwijderd. 

9. Ik kan niet reageren en er staat een woning voor mij klaar!

Je kunt alleen op een woning reageren als je je inkomensverklaring hebt toegevoegd aan je inschrijving. als je deze nog niet hebt, vraag je de inkomensverklaring op bij de Belastingdienst (zie vraag 4) en voeg je deze toe (zie vraag 5).

10. Ik verdien nu meer of minder dan in 2018, wat moet ik doen?

Als je huidige inkomen afwijkt van het bedrag op de verklaring, kun je recente loonstroken toevoegen bij Overige formulieren. Zo kun je aantonen dat je inkomen hoger of lager is dan op de verklaring staat.

Als je met bewijsstukken (bijvoorbeeld van de gemeente of de Belastingdienst) kunt aantonen dat je recht hebt op meer inkomen wanneer je een woning huurt, dan kun je dit aanvoeren bij een woningaanbieding. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat deze gegevens kloppen en dat je in de juiste huurinkomenscategorie reageert op woningen. Het is belangrijk dat je op het moment van een aanbieding kunt aantonen dat je inkomen past bij de huur op het moment dat je de woning betrekt, aan de hand van formele bewijsstukken.

11.Ik heb mijn verlenging niet betaald, ben ik nu uitgeschreven?

Je krijgt 2 e-mails van Woning in Zicht om je te herinneren aan het verlengen van je inschrijving. Daarnaast ontvang je een sms-bericht. Als de verlengingskosten daarna nog niet zijn betaald, schrijven we je uit als woningzoekende.

12.Kan mijn uitschrijving teruggedraaid worden?

Een uitschrijving kun je binnen 6 maanden zelf herstellen, door de verlenging alsnog te betalen. Dit doe je door in te loggen op www.woninginzicht.nl en met iDEAL het verlengingsgeld te betalen.

Laatste nieuws

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties

Volg ons op social media

Volg ons op facebook of via instagram. We delen er wekelijks interessante weetjes en tipberichten over beschikbaar aanbod en woningruilaanbod.