Terug naar overzicht

High Lane in Tilburg

TBV Wonen ontwikkelt samen met de gemeente en VolkerWessels/ van de Ven 152 nieuwe huurwoningen naast het huidige Tilburg Talent Square aan de Hart van Brabantlaan.

Wat, Waar en Wie?

Samen met de gemeente en VolkerWessels/Van de Ven starten we met een nieuwe betaalbaar woonprogramma in Tilburg. Dat gebeurt op de locatie naast het huidige Tilburg Talent Square (Hart van Brabantlaan) en is goed voor zo'n 152 nieuwe huurwoningen.

Die woontoren langs het spoor krijgt met zijn zeventig meter hoogte en 22 verdiepingen namelijk een prominente plek in de Tilburgse skyline. Daarnaast komen langs de Hart van Brabantlaan en langs de Sint Ceciliastraat twee gebouwen te staan met zes woonlagen. Tussen die twee gebouwen en de woontoren komt een afgesloten, groene ‘schaduwtuin’ voor de bewoners.

In totaal komen er in High Lane 152 sociale huurwoningen. Daarvan zijn er 98 betaalbare woningen met recht op huurtoeslag (voor een- of tweepersoonshuishoudens). Deze appartementen krijgen een oppervlakte van zo’n 50 vierkante meter. Daarnaast komen er 54 wat duurdere sociale huurwoningen (tot de liberalisatiegrens) met een oppervlakte van 65 tot 75 vierkante meter.

Toewijzing en huurprijs 

Hoewel er dus vooral gemikt wordt op jongeren, starters en doorstromers, wil wooncorporatie TBV Wonen ook een deel van de woningen reserveren voor bijzondere, maar zelfredzame doelgroepen. Daarbij wordt gedacht aan mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar nog wel wat begeleiding nodig hebben, zoals jongvolwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding, maar mogelijk ook ouderen. 

Hoe kun je reageren?   

De verhurende corporatie plaatst zelf de advertentie op onze website.  Wanneer is nog niet bekend. 

Zorg ervoor dat jij je Zoekprofiel & Tipbericht op je inschrijving goed hebt ingevuld, op deze manier voorkom je dat je de advertentie van deze woning misloopt. Tip: lees hier hoe je een goed zoekprofiel invult.   

 


Foto's

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

PlaatsTilburg

Kenmerken

WoningtypeAppartement met lift
Aantal woningen152

Planning

Startdatummedio 2021
Terug naar overzicht