Terug naar overzicht

Sloop/vervangende nieuwbouw Brabantpark

De 47 woningen in het Brabantpark in Dongen worden gesloopt en vervangen door energiezuinige nieuwbouw.

Sloop in twee fasen
De woningen worden in twee fases gesloopt. De huidige bewoners die in het Brabantpark woonden toen het sloopbesluit werd genomen, hebben een terugkeergarantie. Wie dat wil, kan straks naar de nieuwbouw. Voor het zover is verhuizen zij naar een tijdelijke woning in het Brabantpark. 

Nieuwbouw
Op de zelfde locatie bouwen we 47 gelijksoortige, energiezuinige woningen met een huurprijs van € 536,52 en € 619,01 (prijspeil 2020). Als de huidige bewoners dat willen kunnen zij terugkeren naar deze nieuwbouw. Tijdens individuele huisbezoeken bespraken we ieders wensen met betrekking tot nieuwe huisvesting. 

Start sloop
In het najaar van 2019 is de sloop van de woningen in de eerste fase gestart. Medio 2020 zijn de eerste bewoners verhuisd naar hun nieuwe huis. Eind 2020 start de sloop van de woningen in de 2e fase. De nieuwbouw start daar in het 1e kwartaal van 2021. We verachten in het 4e kwartaal van 2021 de woningen op te leveren.

Duurzame Nieuwbouw
Alle 47 woningen worden Nul-Op-de-Meter (NOM). Dat betekent dat er geen gas in de woning is en de nieuwe bewoners elektrisch koken. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water, maar maakt ook koelen in de zomer mogelijk. Op de daken liggen zonnepanelen om energie op te wekken.

Sociaal statuut
Voor de bewoners van het Brabantpark geldt het sociaal statuut. Hierin staan de plichten van Casade en de rechten van de huurder beschreven. Zo hebben bewoners recht op een verhuiskostenvergoeding en krijgen ze voorrang bij de toewijzing van onze huurwoningen.

Interesse?

Bewoners van het Brabantpark mét een terugkeergarantie krijgen voorrang bij de toewijzing. De woningen in fase 1 zijn verhuurd. In het 1e kwartaal 2021 worden de woningen in fase 2 te huur aangeboden.


Foto's

Afbeelding

Op de kaart

Algemeen

PlaatsDongen

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoning
Aantal woningen47
Huurprijzen€ 536,52 en € 619,01 (prijspeil 2020)

Planning

Startdatum1e kwartaal 2021
Datum van oplevering4e kwartaal 2021
Terug naar overzicht