Terug naar overzicht

Voormalig Vakcollege

88 sociale huurappartementen op de hoek van de Reitse Hoevenstraat en Lage Witsiebaan.

Inloopavond 8 oktober
Interesse in een appartement? Op 8 oktober 2019 wordt een inloopavond gehouden voor omwonenden en geïnteresseerden van 18.30-20.30 uur bij Eetcafé de Bron aan de Reitse Hoevenstraat 6 (op het terrein van Traverse). U kunt tijdens de inloopavond informatie krijgen over:

  • het ontwerp van het nieuwe complex;
  • de planning van de werkzaamheden;
  • plattegronden van de appartementen;
  • verhuurinformatie.

 

Op de hoek van de Reitse Hoevenstraat en de Lage Witsiebaan, waar voorheen het Vakcollege en LTS de Westhoeve gevestigd waren, gaat Tiwos 88 sociale huurappartementen realiseren.

Ontwerp
Het complex bestaat uit twee bouwblokken met drie tot vijf woonlagen en is volledig duurzaam. De bouwblokken worden gesitueerd rondom een centraal binnenterrein. Aan de buitenzijde van de locatie komt een openbare straat waaraan parkeerplaatsen komen te liggen. Het ontwerp is van KAW-architecten en wordt gebouwd door Bouwcombinatie Alphons Coolen/ Heerkens van Bavel.

De appartementen
De 2- en 3-kamerappartementen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens met een inkomen dat recht geeft op huurtoeslag. De appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 65 tot 75 mexclusief ‎buitenruimte en worden aangesloten op het stadswarmtenet.

Planning
Naar verwachting wordt begin 2020 gestart met de bouw en worden de appartementen medio 2021 opgeleverd.

 


Foto's

Op de kaart

Kenmerken

Aantal woningen 88

Planning

Startdatum begin 2020
Datum van oplevering medio 2021
Start verhuur nog niet bekend
Terug naar overzicht