Terug naar overzicht

KVL Oisterwijk

De gemeente Oisterwijk herontwikkelt samen met de provincie het KVL-terrein tot een bruisende locatie. De oude gebouwen op het KVL terrein zijn opgeknapt en omgevormd tot woon-,werk- of ambachtsplaats. Verdeeld over 3 wijken is er op het KVL-terrein ook plaats voor ongeveer 400 nieuwbouwwoningen en appartementen, voornamelijk dure koop- en huurwoningen. Met deze nieuwe sociale huurappartementen vergroot Leystromen de diversiteit aan woningen op het KVL terrein. Meer weten over het KVL-terrein? Zie www.leerfabriekkvl.nl.

Bruisende locatie
De gemeente Oisterwijk herontwikkelt samen met de provincie het KVL-terrein tot een bruisende locatie. De oude gebouwen op het KVL terrein zijn opgeknapt en omgevormd tot woon-,werk- of ambachtsplaats. Verdeeld over 3 wijken is er op het KVL-terrein ook plaats voor ongeveer 400 nieuwbouwwoningen en appartementen, voornamelijk dure koop- en huurwoningen. Met deze nieuwe sociale huurappartementen vergroot Leystromen de diversiteit aan woningen op het KVL terrein. Meer weten over het KVL-terrein? Zie www.leerfabriekkvl.nl.

Planning
De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van 21 appartementen voor modale inkomensgroepen (binnen de sociale huurprijs) zijn in december 2018 gestart. Deze appartementen komen naast het gebouw van EKWC. Dit gebied wordt ook KVL-centraal genoemd.

Verwachte oplevering is in 2020.

Appartementen
De appartementen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor een brede doelgroep. Het gebouw wordt 3 lagen hoog en krijgt een liftinstallatie. De oppervlakten van de appartementen variëren tussen 70-78 m2. 

Alle appartementen bestaan uit een woonkamer met open keuken, een buitenruimte in de vorm van een loggia, een slaapkamer en een kleine hobbykamer. Er is een apart toilet en een badkamer met douchehoek, wastafel en een opstelplaats voor de wasmachine. Verder hebben de appartementen een bergruimte of bergkast met installaties. Op de begane grond is er een individuele berging voor bijvoorbeeld een fiets.

Nul Op de Meter (NOM) concept
Leystromen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De appartementen worden daarom volgens het Nul Op de Meter (NOM) gebouwd. Een NOM-appartement is een appartement waarin gedurende een jaar tijd gemiddeld net zoveel energie wordt geproduceerd als wordt verbruikt (voor verwarming, warm tapwater en apparaten). Dit door gebruik te maken van slimme energiebesparende en energieopwekkende oplossingen. Het dak wordt vol gelegd met zonnepanelen. Elk appartement krijgt een warmtepomp, ventilatie en douchegoot met warmteterugwinning en driedubbelglas voor een uitstekende isolatie. De installaties voor ventilatie, verwarming en koeling zorgen voor een behagelijke binnenklimaat.


Foto's

Op de kaart

Afbeelding

Kenmerken

Aantal woningen 21
Oppervlakte woningen 70-78m2m²
Huurprijzen Tussen € 662,00 en € 694,00, exclusief servicekosten (prijspeil 2019) en energieprestatievergoeding

Planning

Startdatum december 2018
Datum van oplevering 2020
Start verhuur 26 augustus 2019 op onze website
Terug naar overzicht