Terug naar overzicht

Van Bommelhof, Kerkstraat Moergestel

Leystromen ontwikkelt samen met Vivent Het Andere Wonen 17 appartementen voor mensen met dementie, 1 logeerappartement, 2 gemeenschappelijke ruimte en 1 ondernemerswoning voor een echtpaar dat het complex gaat beheren.

De begeleiding en zorg door Vivent Het andere Wonen wordt afgestemd met de bewoners en hun familie.  Het ontwerp van het gebouw past mooi in de historische omgeving. Het gebouw heeft bijvoorbeeld een kapconstructie en de gevel heeft verschillende kleuren stenen. Hierdoor lijkt het dat een gebouw uit meerdere woningen bestaat die tegen elkaar aan staan. 

Het woonzorgconcept

  • - Kleinschalige projecten geclusterd wonen in de wijk voor mensen met geheugenproblemen
  • - Begeleiding en zorg is gekoppeld aan de individuele zorgvraag en komt tot stand in samenspraak met de bewoners en diens familie
  • - Een vestiging wordt gerund door een ondernemersechtpaar dat ook in het woongebouw woont

Naast de vraaggestuurde zorg is het bijzonder dat er een aantal woningen ook geschikt zijn voor echtparen waarbij bij het overlijden van de partner met zorgvraag de andere partner in de woning mag blijven wonen.

Gebouw passend in zijn historische omgeving
Bij het ontwerpen van het nieuwbouwcomplex is rekening gehouden met de historische omgeving waarin gebouwd gaat worden. Zo is het gebouw voorzien van een kapconstructie en is er gekozen voor verschillende kleuren gevelstenen waardoor het lijkt dat het gebouw bestaat uit meerdere woningen die tegen elkaar aan staan.

Sloop van oude bakkerij Mensink
Om de nieuwbouw mogelijk te maken heeft Leystromen - naast het grasveld dat zij al in haar bezit had - de oude bakkerij van Mensink gekocht. Deze bakkerij staat al vanaf 2001 leeg. Leystromen zal deze bakkerij zo spoedig mogelijk slopen. 

Bestemmingsplan 
Het huidige bestemmingsplan laat geen ‘wonen met zorg’ toe. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming te wijzigen ten behoeve van een "bijzondere woonvorm". We stellen daarom een wijzigingsplan op.

Toewijzing

De toewijzing van de woningen gebeurt door Vivent Het Andere Wonen. Omdat het om een woonzorgcomplex gaat, gelden andere regels dan bij reguliere huurwoningen. De bewoner heeft een zorgindicatie nodig. De woningen worden wel passend toegewezen.

De regels van passend toewijzen waaraan Leystromen moet voldoen legt Leystromen door aan Vivent Het Andere Wonen. Dit betekent dat u afhankelijk van uw huishoudsamenstelling een inkomen mag hebben van maximaal € 22.400,- voor een eenpersoonshuishouden en maximaal € 30.000,- voor een tweepersoonshuishouden (prijspeil 2018). Daarnaast moet u beschikken over een zorgindicatie om in aanmerking te komen.

Kenmerken
Aantal woningen 17 

Huurprijs
Maximaal € 619,01 (prijs 2020), excuslief servicekosten.

Heeft u interesse?

Heeft u belangstelling om in 1 van deze woningen te wonen? Stuur dan een e-mail naar infoleystromennl en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van dit project.  Gaat het om een huurwoning? Dan moet u  ingeschreven zijn als woningzoekende via Woning in Zicht.


Foto's

Afbeelding

Op de kaart

Algemeen

PlaatsMoergestel

Kenmerken

Aantal woningen17
HuurprijzenMaximaal € 619,01 (prijspeil 2020), exclusief servicekosten

Planning

Startdatumseptember 2020
Datum van opleveringeind 2021
Start verhuurvia Leystromen en Vivent
Terug naar overzicht