Koestraat Hilvarenbeek

Leystromen bouwt 19 seniorenappartementen aan de Koestraat in Hilvarenbeek. De bouw is gestart in november 2018. De appartementen zijn voor de lagere inkomensgroepen en hebben een oppervlakte van 70 tot 78 m2. 

Bouw

De bouw van de 19 seniorenappartementen aan de Koestraat in Hilvarenbeek startte in november 2018. Naast 19 appartementen van Leystromen gaat CPO vereniging Hof Zuiderbeek (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ook 13 patiowoningen realiseren. De verwachte oplevering is eind 2019/ begin 2020.

Het appartementencomplex is onder hoogwaardige architectuur ontworpen en bestaat uit 3 bouwlagen met een liftinstallatie. Om het gebouw beter in de omgeving te laten passen, worden 2 hoeken in 2 bouwlagen uitgevoerd. 

Appartementen

De appartementen zijn geschikt voor de lagere inkomensgroepen. De oppervlakte varieert tussen 70-78 m2 BVO, met daarbij een buitenruimte van ca. 6 m2.  Alle typen hebben een woonkamer met open keuken, een buitenruimte in de vorm van een loggia, een hoofdslaapkamer en een 2e kleine slaapkamer/ hobbykamer. Er is een aparte toilet en een badkamer met douchehoek, wastafel en een opstelplaats voor de wasmachine. Verder hebben de appartementen een bergruimte of bergkast met installaties. Op de begane grond is er een individuele inpandige berging voor bijvoorbeeld een fiets. Voor de scootmobiels is er een algemene berging aanwezig.  

Nul Op de Meter (NOM) concept

Leystromen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We gaan deze appartementen volgens het Nul Op de Meter (NOM) concept bouwen. Een NOM-appartement is een appartement waarin gedurende een jaar gemiddeld net zoveel energie wordt geproduceerd (door zon, wind en of/warmtepompen) als wordt verbruikt (voor verwarming, warmt tapwater en apparaten). Dat betekent dat de energierekening na een jaar op nul staat. Met dit concept kunnen we een appartement realiseren dat zelf evenveel energie opwekt als voor de installaties en huishoudelijk gebruik nodig is. 

Toewijzen

We wijzen de woningen toe via www.woninginzicht.nl. Via onze website en Facebook houden we u op de hoogte wanneer we de appartementen gaan adverteren.
De doelgroep voor de appartementen is senioren (55+). Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat in de slaapkamer ruimte is voor de draaicirkel van een rolstoel. Het zijn geen zorg- of aanleunappartementen en is er dus geen koppeling met de zorgtelefoon van Clossenborch. 

Interesse
Heeft u belangstelling om in 1 van deze woningen te wonen? Stuur dan een e-mail naar ontwikkeling@leystromen.nl en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van dit project. Gaat het om een huurwoning? Dan moet u  ingeschreven zijn als woningzoekende via Woning in Zicht.


Foto's

Op de kaart

Afbeelding

Kenmerken

Woningtype Appartement met lift
Aantal woningen 19
Oppervlakte woningen 70 tot 78 m2m²

Planning

Startdatum november 2018
Datum van oplevering eind 2019/begin 2020
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht