Terug naar overzicht

Kerk- en Molenstraat Berkel-Enschot

Let op: het is niet meer mogelijk om te reageren op deze woningen. De advertentie is reeds gesloten!

Betaalbaar

In de Kerkstraat komt een blok van zeven grondgebonden woningen. In de Molenstraat komen tien grondgebonden rijwoningen, verdeeld over twee blokken. De woningen zijn ontwikkeld vanuit het concept BudgetRijwoning van Hendriks Coppelmans: eengezinswoningen met drie slaapkamers, met een huurprijs onder de huursubsidiegrens.

De architectuur van de BudgetRijwoning is flexibel en kan in allerlei stijlen tot uitvoering worden gebracht. Zo is bij het ontwerp in dit plan rekening gehouden met de aanwezige karakteristieke lintbebouwing.

Energiezuinig
Alle woningen zijn energiezuinig, ze worden nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt.

De huurder krijgt daarmee een energiebundel en betaalt hiervoor een vast bedrag aan de corporatie. Dit wordt de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) genoemd. De woningen zijn ‘all electric’ en krijgen geen gasaansluiting.

Plannen
De locatie is aangewezen als Taskforcelocatie met als doel de ontwikkeling van betaalbare huurwoningen. Hergebruik van de school was geen optie. Het huidige plan is tot stand gekomen in samenwerking met de dorpsraad, omwonenden, de omgevingscommissie en stichting Stadsbomen. Hierbij is veel aandacht geweest voor parkeren, ontsluiting verkeer, gevelbeeld, groenvoorziening en het straatbeeld.

Planning
De bouw van de zeventien woningen startte in mei en is naar verwachting begin 2020 gereed. De woningen zijn reeds geadverteerd en het is niet meer mogelijk om te reageren.

 


Foto's

Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

Plaats Tilburg

Kenmerken

Woningtype Eengezinswoning
Aantal woningen 17

Planning

Datum van oplevering begin 2020
Start verhuur reeds verhuurd
Terug naar overzicht