Inschrijving

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in regio Midden Brabant? Schrijf je dan in als woningzoekende bij Woning in Zicht. Met deze inschrijving reageer je op de aangeboden woningen van bijna alle woningcorporaties in regio Midden-Brabant. Bovendien kun je met dezelfde inschrijving op zoek naar een parkeerruimte of garage.

Wat zijn de inschrijfvoorwaarden waaraan ik moet voldoen? 

Om jezelf in te schrijven bij Woning in Zicht moet je minimaal 18 jaar zijn en de inschrijfkosten betalen. 

Hoe kan ik de inschrijfkosten betalen?

Als je alle stappen van de inschrijving hebt doorlopen kom je uit bij de betaling. Hier kun je kiezen voor een eenmalige machtiging of voor een iDEAL betaling om de € 8,- aan inschrijfkosten te voldoen. Contante betaling of per pin aan de balie van één van de deelnemende de corporaties is helaas niet mogelijk. 

Wanneer is jouw inschrijving definitief? 

Jouw inschrijving is pas definitief als de € 8,- aan inschrijfkosten zijn voldaan. Zijn deze binnen een maand na inschrijfdatum niet voldaan, dan wordt je automatisch uitgeschreven als woningzoekende. 

Kan ik mezelf inschrijven zonder e-mailadres? 

In het geval dat je echt geen e-mailadres hebt en ook geen e-mailadres van vrienden of familie kunt gebruiken, kun je langsgaan bij één van de aangesloten woningcorporaties. Zij helpen je in dat geval met je inschrijving. 

Ik ben nog geen 18 jaar, kan ik mij dan al inschrijven? 

Ben je jonger dan 18 jaar, dan mag jij je alleen in de volgende uitzonderlijke situaties inschrijven:

  • als de rechter heeft bepaald dat je als minderjarige extra rechten krijgt (handlichting, aantonen met rechterlijke uitspraak);
  • als je in verwachting bent (aantonen met doktersverklaring);
  • als je getrouwd bent (aantonen met huwelijksakte);

Als één van deze situaties op jou van toepassing is, kun je langsgaan bij een van de deelnemende corporaties om jezelf te laten inschrijven. Neem je legitimatiebewijs mee. 

Tot welk inkomen mag ik me inschrijven? 

Er is geen maximum inkomen verbonden aan het inschrijven. Wel worden er vooral woningen geadverteerd met een sociale huurprijs tot € 710,69 (prijspeil 1 januari 2017) en is het aanbod met vrije sector woningen minder.

Tot welke huur kun je wonen? Dit zie je in de huurinkomenstabel. Corporaties kunnen hier van afwijken, in dat geval staat dit vermeld in de advertentietekst.

Ik woon en werk in het buitenland, hoe kan ik me inschrijven? 

Als je in het buitenland woont mag jij jezelf inschrijven op Woning in Zicht. Als je een geldige verblijfsvergunning (status tot verblijf) hebt voor Nederland, mag jij je ook inschrijven vanuit het buitenland.

Het inschrijfgeld betaal je het best via iDEAL. Lukt dit niet, vraag iemand anders voor je te betalen en lukt dat nog niet, vul dan het contactformulier in op de website. We helpen je dan verder.  

Indien je vanuit een buitenlandse bankrekening níet met iDEAL kunt betalen, mag je bij uitzondering de betaling overmaken naar rekeningnummer NL32RABO0151248184 ten name van Woning in Zicht. De BIC is: RABONL2U. Vermeld in de omschrijving van de betaling je inschrijfnummer.

Kan ik me inschrijven als ik een koopwoning heb? 

Uiteraard, als jij al in het bezit bent van een koopwoning mag je je ook inschrijven. 

Wanneer vul ik een tweede aanvrager in? 

Ben je samen met iemand op zoek naar een woning? Dan is het belangrijk dat jullie beiden op de inschrijving vermeld staan en ook van beiden het inkomen bekend is. Op deze manier kun je reageren op woningen die passend zijn bij het (gezamenlijke) inkomen. Bij acceptatie van de woning wordt de medeaanvrager, mits deze minimaal twee jaar staat ingeschreven, ook medehuurder. 

Ik ben mede-aanvrager, moet ik me dan ook als meeverhuizer opgeven? 

Nee, als je mede-aanvrager bent sta je al op de inschrijving. 

Ik heb me ingeschreven, maar geen inschrijfnummer gehad?

Je logt in met je zelf aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord.

Verdere informatie vind je in de e-mail die je ter bevestiging hebt gehad. Ben je je wachtwoord of gebruikersnaam vergeten, klik rechtsboven op 'Inloggen' en kies voor 'Wachtwoord' vergeten of 'Gebruikersnaam vergeten'.

Ik kan me niet inschrijven omdat wordt gemeld dat naam en geboortedatum al bekend zijn. 

Er staat helaas al iemand ingeschreven met dezelfde achternaam en ook dezelfde geboortedatum, het systeem denkt dan dat je dezelfde persoon bent. Het kan dan zijn dat je al ingeschreven staat of dat je een van een tweeling bent.

Stuur een e-mail met je gegevens naar info@woninginzicht.nl. Wij kijken het voor je na en laten je weten hoe je je kunt inschrijven. 

Ik heb me opnieuw ingeschreven, maar ik ben weer opnieuw begonnen met de inschrijfduur? 

Dat komt doordat je door de uitschrijving je oude inschrijfduur bent verloren. Als je je opnieuw inschrijft, begin je weer opnieuw met het opbouwen van inschrijfduur.

Als je korter dan twee jaar uitgeschreven bent geweest, kun je je oude inschrijving laten herstellen. Stuur hiervoor een e-mail met je oude inschrijfnummer naar info@woninginzicht.nl. Je krijgt dan verder bericht hoe dit kan worden hersteld

Kan ik mijn inschrijving aan een ander overdragen of kan ik de inschrijftijd van een ander overnemen? 

Nee, dat is niet mogelijk. Een inschrijving en bijbehorende opgebouwde inschrijfduur is strikt persoonlijk en kan niet worden overgedragen aan iemand anders of aan een familielid. 

Inschrijven is niet nodig als..

Inschrijven op Woning in Zicht is niet nodig als je op zoek bent naar een vrije sector huurwoning, een bedrijfsruimte of een parkeerruimte.

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties