Regelgeving

Woning in Zicht zorgt voor transparante woonruimteverdeling. Daar horen spelregels bij. Een belangrijke spelregel is dat woningen worden toegewezen op basis van de huurinkomenstabel. Dit wordt Passend Toewijzen genoemd. Als je ingelogd bent kun je enkel reageren op woningen die passen bij je inkomen. 

Ook zijn er voorrangsregels:

- Urgentie

- Extra inschrijfduur op basis van relatiebreuk

- WMO-verhuisverklaring

Daarnaast is in de volgende situaties sprake van voorrang:

- Is je (gezamenlijk) bruto jaarinkomen maximaal €16.191? Dan krijg je voorrang op woningen met een huurprijs tot €424,44 bij een reactie op basis van inschrijfduur of loting. Dit is ongeacht je huishoudgrootte.

- Bij bepaalde woningen kunnen meerpersoonshuishoudens voorrang krijgen (bijvoorbeeld als je kinderen hebt). De Tilburgse corporaties zijn vrij om deze voorrangsregel toe te passen, en wegen dit bij iedere woning goed af. In de advertentie staat dan aangegeven voor welke huishoudgrootte de voorrangsregel geldt. Let op: dit geldt alleen voor de Tilburgse corporaties (dus niet voor woningen die via Leystromen of Casade worden aangeboden).

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties