Nieuws

Inkomensverklaring 2016

18-04-2017

Ben jij al in het bezit van een inkomensverklaring over 2016? Dan is het vanaf nu mogelijk om deze zélf toe te voegen aan je inschrijving!

Voor sommigen van jullie is het al mogelijk om je inkomensverklaring over 2016 op te vragen bij de Belastingdienst. Of dit ook voor jou geldt, hangt af van het volgende:

Heb je een brief ontvangen van de Belastingdienst? Dan ben je verplicht om aangifte te doen. Op het moment dat je voor 1 mei aangifte doet, kun je omstreeks juni of juli de inkomensverklaring over 2016 opvragen.

Heb je geen brief van de Belastingdienst ontvangen, dan kan op basis van de gegevens die de Belastingdienst heeft ontvangen van je werkgever of uitkeringsinstantie, het inkomen over 2016 bepaald worden en je inkomensverklaring opgesteld worden. In deze gevallen kun je de inkomensverklaring over 2016 nu al opvragen bij de Belastingdienst. Zijn je gegevens niet bekend bij de Belastingdienst, dan duurt het wat langer voordat je inkomensverklaring beschikbaar is.

Zeker weten?
Wil je zeker weten of je inkomensverklaring over 2016 al beschikbaar is? Kijk dan even op
https://mijn.belastingdienst.nl/mbd-pmb/. Is dit niet het geval, dan mag je de inkomensverklaring over 2015 gewoon blijven toevoegen aan je inschrijving.

Inkomensverklaring toevoegen aan je inschrijving
Om de inkomensverklaring toe te voegen aan je inschrijving, log je in op onze website met je gebruikersnaam en wachtwoord. Via 'Mijn overzicht - Mijn documenten - Verplichte inkomensformulieren' kun je kiezen voor 2015 of 2016.

Terug naar overzicht

E-mail

Je kunt ons via de e-mail bereiken via infowoninginzichtnl. Vermeld altijd je inschrijfnummer, naam, adres en geboortedatum.

Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

 

 

Contactformulier

Als je een vraag of opmerking hebt, kan je het contactformulier invullen.

Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.
 
 

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de woningcorporaties die zijn aangesloten bij Woning in Zicht.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.